Världsvid Vänskap-Global Kompetens-Lokalt Stöd

 

För er som läser min hemsida känner redan till att vid flytten till Singapore blev jag medlem i SWEA – Swedish Women´s Educational Association. Något jag aldrig kommer att ångra. SWEA är ett fantastiskt nätverk och rubriken ovan som är SWEAs devis – eller valspråk – kan inte passa bättre.

I Singapore fick jag möjligheten att vara med och arrangera och vara värd för SWEAs Regionmöte i oktober 2016. En fantastisk upplevelse! Om det kan ni läsa HÄR. Nästan exakt ett år senare åkte jag till Perth på Australiens västkust och fick delta och vara med i detta nätverk igen – nu med cirka 200 närvarande medlemmar som träffades på SWEAs Världsmöte i Perth 2017!

Jag kom till Perth på onsdagen den 18/10. Första kvällen blev ganska enkel och vi var några som gick ut på stan och åt middag tillsammans.

Dagen därpå besökte vi Caversham Wildlife Park där vi fick möta kängurur och koalor med mera. En upplevelse!

Utanför entrén till Caversham Wildlife Park

När man befinner sig i ett av världens bästa vindistrikt är det klart att det blir många besök på vingårdar. Efter djurparken blev det därför vinprovning och lunch på vingården Sandalford.

Eveline Sidenvall (Singapores SWEA-ordförande) och jag mår gott i solskenet. Det är vår-försommar i Australien.

Foto: SWEA International 2017

På torsdagskvällen 19/10 hade vi mingel med välkomstmiddag på Pan Pacific Hotel där även majoriteteten av deltagarna bodde och där även alla möten ägde rum. En härlig stämning redan från början som talade för att resten av dagarna skulle bli roliga och minnesvärda.

På fredagen blev det dags för nästa utflykt. Tyvärr inte för alla våra avdelningsordföranden som denna dag skulle ha sina separata regionmöten. Men vi andra kunde njuta av vacker natur på Rottnest Island. Vi klev ombord på en båt och åkte längs med Swan River till Fremantles hamn. Därefter fortsatte färden till Rottnest Island.

Med mina Singapore-vänner Maria Palm och Susanne Johansson.

Naturens alla färger är sagolikt vackra här! Det turkosblå havet kan inte bli mer turkost.

Namnet på ön – Rottnest Island – kommer av de quokkas som lever på ön. När en flamländsk sjökapten landsteg i december 1696 trodde han att dessa små pungdjur var råttor, och han döpte ön därefter (fakta från Wikipedia).

Lunch på Rottnest Hotel med en härlig utsikt

Foto: SWEA International 2017

Lördagen  – stora mötesdagen. Jag ville självklart delta på själva Världsmötet, trots att det inte var ett obligatoriskt möte. Utflykter arrangerades även denna dag för de som hellre ville göra det, men jag valde mötet.

Inledningen av mötet när den Internationella Styrelsen verkligen bjöd på sig själva i en lustfylld dans!

Sista kvällen med det stora gänget. Vi hade en riktig festafton med underhållning i Queen Elizabeth Ballroom i Government House, Perth.

Stort Tack till SWEA Perth för ett fantastiskt program under mötesdagarna. Ni hade verkligen tänkt på allt! Lördagen var sista kvällen med gänget. Men inte för alla. Jag tillsammans med 73 (!) damer till skulle dagen därpå följa med på efterresan till natursköna sydvästkusten i vinregionen Margaret River…. Mer om det i nästa inlägg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.