SWEA Singapores Regionmöte 2016

Att vara del av en så stor organisation som SWEA, innebär fantastiska möjligheter att lära känna nya människor, nya kulturer och nya miljöer. Både inom den egna avdelningen men även världsomspännande. I månadsskiftet september – oktober 2016 var SWEA Singapore värd för Regionmötet i Asien med många inresta deltagare från flera världsdelar. Alla med ett gemensamt: det är fantastiskt att vara en Swea!

Jag var med från första planeringsstadiet av detta i september året innan och jag tillsammans med en till skulle välja det bästa hotellet för våra inresande SWEA-vänner.

Välkomstdrink i Tre Kronor – glas på Svenska Residenset

Första kvällen – torsdagen den 29/9 –  samlades vi i lobbyn på vårt hotell – Jen Orchard Gateway Hotel – för gemensam bussfärd till Svenska Residenset där vårt ambassadörpar Håkan och Catharina Jevrell tog emot och hälsade oss välkomna. En mycket trevlig mingelstund med välkomstdrink och finger food.

Efter detta tog bussen oss till East Coast och restaurang Jumbo Seafood där vi åt Singapores nationalrätt Chilli Crab. En mycket stark rätt som fick mångas munnar att brinna. Men det går ju att släcka törsten med öl och mycket vatten…!

En liten samling av mina vänner här i Singapore 🙂 🙂 🙂

Singaporiansk variant av svensk kräftskiva – eller tvärtom. Haklapparna på, kladdigt om fingrarna och glada miner!

På fredagen den 30/9 hade vi ordnat med en Asian Heritage Trail – utflykter till Chinatown, Kampong Glam (arabkvarteren) och Little India. Jag var inte med på detta men var med på kvällens italienska middag på Ristorante Senso på Club Street. Därefter lite barhäng på en takbar i närheten.

Mitt glada bord på Ristorante Senso

På lördagen den 1/10 tog SWEA Singapores kassör Karin Viertel och jag hand om ett gäng och klev ombord på en Bumboat vid Clarke Quay och åkte längs floden ner till Marina Bay. Därefter besök i trädgårdsdomerna i Marina Bay Gardens. 

På lördagen träffades också alla avdelningsordföranden för ett regionmöte. Mötet förlöpte väl och när hungern tilltog bjöds det på hemlevererad indisk lunch. Därefter var alla Sweor välkomna till det allmänna mötet, men inte så många extra personer tillstötte – för att vara exakt så var det endast tre till och jag! Sista kvällen med gänget innebar dans med sand mellan tårna på Restaurang Coastes på Sentosa. Denna avböjde jag då väckarklockan skulle ringa extra tidigt på söndagmorgonen – dags för efterresan till Kambodja och Angkor Wat!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.