Nytt år – nytt öga – nytt internationellt uppdrag

Stundtals blommar det vackert i vår lilla innergård. Godis för ögonen är vårt bougainvillea-träd och orkidéerna som klättrar på stammarna till  frangipani-trädet.

I januari var det dags för läkarbesök i Singapore. Vi följer rådet att behålla våra specialläkare i Singapore. Läkarvården är inte riktigt lika tillförlitlig i Indonesien. Jag har inget alls emot att resa till Singapore, som ni vet. Får bo hos vännerna Annelie och Mike. 

Besöket denna gång berodde på en operation av gråstarr – grumling av lins –  (cataract) i mitt högra öga. Väldigt smidigt och enkelt byts den gamla ögonlinsen ut och ersätts av en ny, konstgjord lins via ultraljud.

Mitt privata rum med TV på Mount Elizabeth Hospital, Novena.

Jag fick stanna några dagar extra för återbesök till ögonläkaren. Passade då på att bl.a. vara med på SWEA Singapores välkomstträff. Just under dessa dagar hade jag dessutom bestämt mig för att ta på mig uppdraget som ny redaktör för SWEA Internationals medlemstidning Forum.

Anna, avdelningsordförande i Singapore, nämnde min nya roll inom SWEA! Det var väl kanske lite väl tidigt, men vad gjorde det? Jag hade ju faktiskt bestämt mig för att bli en aktiv Swea igen! Det går väldigt bra trots att jag just nu inte bor på en plats med en SWEA-avdelning.

I mitt kära Singapore

Tillbaka i Jakarta igen och där är ju Anders och jag med i Nordic Club. Sista fredagen i januari samlades vi för en Pub Night på Bar Satu Lagi på Hotel Kristal.

2 svar på ”Nytt år – nytt öga – nytt internationellt uppdrag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.