Gåsö Matlag

En idé som dök upp förra sommaren 2016, men som inte kunde förverkligas då, blev istället möjlig denna sommar – tack vare god planering. Ja, riktigt alla som var med när idén föddes kunde inte vara med, men de flesta.

…och sju av åtta matlagare möts upp vid Stockholms Centralstation för taxiresa till….

… Älgö där vi väntar på båt mot….

Detta blev ett helt fantastiskt, underbart, roligt och härligt dygn med dessa fina tjejer som kom att bli mina vänner under åren i Singapore. Alla var vi med i SWEA Matlag i Singapore och kom på att vi borde ha matlag i Sverige någon gång också. Sagt och gjort: denna sista helg i juli 2017 blev det alltså av. Gåsö Matlag bildades!

Marie hade lagat en supergod, kall Gaspacho-soppa med tillbehör till lunch. Under eftermiddagen bara mös och pratade vi. En del av oss tog till och med ett svalkande dopp i böljorna.

……och sedan kom vi igång med matlagandet!! Det blev full rulle och inte en tyst sekund när åtta prat – och matlagningsglada tjejer ska samsas på liten yta. Men det gick alldeles förträffligt bra!

Efter en mycket god tre-rätters middag och med kaffe i båthuset nere vid vattnet var vi mogna för nattsömn i detta skärgårdsparadis.

Maria Sehlin – Marina Hedin – Annelie Nikou – Carin Spångberg – Kerstin Dahl – Carina Johansson – Marie Palmér Bergholm – Ida Maria Fritzell

Ni kommer alltid att vara mina vänner även om vi numera inte kommer att ses så ofta. Denna helg kommer alltid att ha ett litet skimmer över sig. När vi sågs hade en del av oss lämnat kära Singapore och återvänt till Sverige. Några skulle tillbaka till “The little Red Dot” och jag skulle vidare till Jakarta.

På återseende! Vem vet – Gåsö Matlag kanske inte blev en engångsgrej – vi kanske gör om det nästa sommar 2018….?!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.