En pärla utanför Bali – Nusa Lembongan

Att allt inte är Bali bland de indonesiska öarna har vi lärt oss under våra Asien-år hittills. Vi har varit på Bintan och Batam som ligger nära Singapore. Nyåret 2013-14 firades på Lombok. Bunaken, som ligger i en marin nationalpark utanför norra Sulawesi har vi besökt samt naturligtvis Bali några gånger och det lär säkert bli fler besök dit. Men nu har vi har hittat en pärla, en liten ögonsten med våra mått mätt – Anders och jag föll för ön Lembongan – 30 minuters båtresa från Sanur på Balis östkust.

Vi flyger över Nusa Penida på väg till Lembongan.

Under fyra dagar i februari njöt vi av denna ö som faktiskt är ganska stor. 

Det är inte alltid så lätt att veta exakt hur boende ser ut när man bokar online. Svårt att få en bild av helheten och – inte minst – hur hotellrum eller bungalow ser ut. Eftersom det nästan uteslutande är jag som bokar boendet, är det lite riksfyllt! Blir jag rosad eller risad av mitt val..?? 😉

Men vi blev inte alls besvikna denna gång.  “Bay Shore Huts” levererade ett toppenmysigt boende! Om det är något vi ska “klaga” på så var väl boendeytan i vår bungalow inte så stor – men man är ju inte på rummet så ofta. Själva stranden precis nedanför var kanske inte direkt badvänlig heller, då vattnet gick ända upp till terrassen vid flod, men vi hade en pool att tillgå samt andra fina stränder intill att gå till. 

Det behövs inte så mycket för att man ska koppla av och fly från vardagen några dagar. En strand, en solsäng, en bok, en tidning – och släcka törsten med en kall öl!

Ibland är tillvaron ganska bra…

Indonesien har många religioner. På Java, där Jakarta ligger och där vi bor, är det mest muslimer. Men på Bali och Lembongan är hinduismen den huvudsakliga religionen. Här placerar man varje dag ut små vackra korgar med blommor och rökelse för att de onda andarna ska hålla sig borta.

Anders dyker gärna så fort han kommer åt. Jag nöjer mig med snorkling. Vi följde med en dykbåt ut till havs en dag. 

Det blir ganska tomt ombord när alla dykare hoppat i vattnet.
Tur att kaptenen är kvar ombord i alla fall!

Vi kommer gärna tillbaka till Nusa Lembongan. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.