Christines Sista Skolvecka och Studentdag

Sista veckan innan våra examineringar hade vi s.k. “leavers week” på skolan, med massa roliga event varje dag under en vecka. Det var organiserat av skolans yngre elever och lärarna och det var verkligen en fin och minnesvärd vecka för oss alla. Sista dagen avslutades med vattenkrig och flashmob till High School Musical. Trots att vi var lyckliga över att ha haft våra sista lektioner någonsin, fanns ångesten över de kommande examineringarna där…

Processed with VSCOcam with a5 preset

Animal Welfare Day! Vi klädde ut oss som zoo-skötare och vann pris för bästa utklädnad.

Processed with VSCOcam with a5 preset

Klasskompisarna. V-H: Cameron, Sneha, Ingvill, Maja och Saskia.

Efter mycket svett och tårar var vi äntligen färdiga med våra slutprov, och då var det bara balen och studenten kvar. Min studentdag var något som jag hade sett fram emot sen dagen jag började IB nästan… Det var ett stort kapitel som avslutades så det var definitivt en speciell dag som vi behövde förbereda och fixa inför. Jag har märkt en del skillnader mellan att ta studenten i Sverige och i Singapore:

  • Vi har inga studentskivor eller “gubbskivor”. Jag tror att man kommer mycket närmre lärarna i Sverige jämfört med här, då det är väldigt formellt och man måste alltid visa mycket respekt för lärarna.
  • Något vi däremot fick, som jag tror inte är lika vanligt i Sverige är vår “grad trip”. Detta var en resa som ca 60 personer från skolan gjorde, och då åkte vi till Koh Samui i Thailand. Mer om detta i ett senare inlägg.
  • I Singapore övar vi på själva ceremonin ca 6-7 gånger, varav två är genrep på “riktigt”, med våra “graduation caps and gowns”. Dessa genrep tog ca 4 timmar varje gång. Mina vänner hemma i Sverige berättade att det inte övades något överhuvudtaget, utan det var mer “utspring och skrik/sjung” i princip.
  • Vi har ingen champagnefrukost… Lite tråkigt kanske men vi fick ju fira ordentligt ändå på kvällen på vår studentdag.
  • …Och likaså inget flak. Detta är en av de sakerna jag faktiskt tycker är synd att jag missade.

Fast det var två saker jag bara inte kunde hoppa över; den vita klänningen och mössan! Jag beställde min studentmössa från Crownstudent.com som pappa fick hämta åt mig på ett Sverigebesök i mars.

Min mössa

Själva studentceremonin var ca 2.5 timme lång, med en massa uppträdanden, sång, musik, tal från lärare och elever, och sist men inte minst, vår “diploma ceremony”. Då delade vår rektor ut intyg från OFS till alla elever i hela 12an, var och en för sig. Detta tog sin lilla tid med våra 230 elever som skulle ta studenten. Ceremonin avslutades med att kasta mössorna som man brukar göra här.

img_8380

img_6533  
img_6586 img_6444

 

img_6465

Äntligen var det vår tur! Lyckan går inte att beskriva, samtidigt som det var lite jobbigt att ta farväl av vissa lärare. Efter att ha sagt hejdå till dem och vänner (för några timmar iallafall…) åkte vi hemåt och öppnade en flaska champagne. Sen blev det otroligt god och fin middag med fantastisk utsikt på Equinox uppe på våning 70 av Swissotel the Stamford.

img_6549

img_6497

Ett perfekt avslut med familjen av min studentdag! Efter det bar det av mot Marina Bay Sands för att träffa alla vänner och ta en drink innan det blev utgång. Min studentdag var väldigt lyckad och otroligt minnesvärd!

Kram Christine

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.