Bland viner, vind och vågor i Margaret River!

Dags för VM:s efterresa till Australiens natursköna sydvästkust i vinregionen Margaret River. Vi lämnade Perth i två bussar på söndagens morgon den 22 oktober.  Bland grönskande kullar och vindpinat kustlandskap mötte vi våren i området Margaret River i västra Australien. Totalt var vi 74 stycken Sweor från olika delar i världen som efter årsmötesdagarna i Perth gav oss iväg på efterresan till detta natursköna område. På vägen passerade vi bukten Eagle Bay och kom till  vår första vingård Wise Winery där vi först avnjöt en vinprovning efterföljt av lunch.

Utsikt från vingården Wise Winery

Sedan checkade vi in på vårt hotell – femstjärniga Pullman Resort vid Indiska Oceanen i Bunker Bay. Ett fantastiskt läge med havet inpå sig! 

Middag på hotellet och en ganska lugn, första kväll.

Dag två bjöd på tur till Old Dunsborough där vi promenerade längs kusten till Meelup Beach. Vidare till själva byn Margaret River.

SWEA Singapores representanter på efterresan. Susanne Johansson och jag.

Efter besöket i Margaret River blev det dags för lunch på The Beer Farm- en före detta lada som gjorts om till en stor serveringslokal. Som omväxling drack vi nu öl istället för vin. Ombyte förnöjer!

På tillbakavägen mot hotellet stannade vi vid den vackra Karri-skogen, Booranup Forrest där träden kan bli så höga som 80 meter.

Måndagkvällens middag serverades hos Pullmans granne, restaurangen Bunkers Beach House.Vi promenerade längs stranden dit.

Där bjöds vi på underhållning också i form av ett sällskap som gav oss en inblick i aboriginsk kultur med sång och dans.

Valsäsongen i trakterna har just börjat och naturligtvis ingick en valsafari. Vi blev definitivt inte besvikna: många gigantiska knölvalar med kalvar uppträdde för oss med sina mjuka rörelser och stjärten –  som under ett fåtal sekunder kommer ovan vattenytan –  för att sedan försvinna ner i djupet igen.

Med denna upplevelse på näthinnan var det sedan dags för smaklökarna att få sitt igen: ett storstilat besök på en av Australiens främsta vingårdar – Leeuwin Estate – med ännu en vinprovning och läcker lunch på uteterassen.

Sista kvällen bjöds vi på en barbeque på hotellets terrass där lite kyla och friska vindar gjorde oss påminda om att sommaren ännu inte riktigt kommit till dessa trakter.

Obönhörligen blev det dags för återresa till Perth på onsdagen.

Tack för oss, Pullman Resort i Bunker Bay!

Vi fick en sista titt över det turkosblå havet…

och kunde avnjuta ännu en vinprovning med god lunch på vingården Capel Vale.

Fantastiska rosor och andra växter och blommor på Capel Vale!

Ännu ett fång vackra blommor på vingården Capel Vale. Foto: SWEA International

Tillbaka i Perth tog vi oss till svenskägda Miss Mauds Hotel där Susanne skulle övernatta innan sin resa till Singapore dagen därpå. Jag tog ett nattflyg tillbaka till Jakarta samma kväll.

Sista middagen för denna resa åts på Miss Mauds Hotel där vi valde det svenska smörgåsbordet, förstås. Sweor från SWEA Stockholm gjorde oss sällskap.

Tack, SWEA Perth för ett fantastiskt program runt VM i Perth 2017 och tack, Australien för att jag fått uppleva denna kontinent i vår värld.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.