60 år!!! 🎉🥂🍾

Visst låter det mycket??! Men det är bara att inse fakta: både Anders och jag nådde den eminenta åldern av 60 år i våras… Runt min födelsedag i april åkte vi till övärlden runt Drakarnas ö i Indonesien – Komodo Island.

Vi flög till Labuan Bajo på ön Nusa Tenggara Timor i Floreshavet. Därifrån färd med mindre båt till ön Seraya och Sudamala Resort. Där bodde vi i en liten enrumshydda direkt på stranden.

På en sådan här resa råder oftast ren och skär avkoppling. Inga måsten, man tar dagarna som de kommer. Anders gillar att dyka, så det får han göra. Jag snorklar lite om andan faller på. Läser en bok, en tidning, strövar efter stranden och letar strandfynd.

Solnedgången var magisk från ön! Vi gick upp till Sun Set Point Bar, tog en drink och njöt av solens sista strålar.

Vår utflyktsdag blev en kombinationsresa. Anders fick dyka, jag fick beskåda en vidunderlig utsikt från Padar Island.

Under dagen stannade vi också till på Pink Beach – som inte alls var särskilt rosa – och på Komodo Island, vars innevånare man inte vill möta ensam; komodovaranen. Komodovaran (Varanus komodoensis) är en art i ödlefamiljen varaner. Den finns på ön Komodo och några angränsande öar. Arten är världens största nu levande ödla med en normallängd på 2–3 meter och en vikt på omkring 70 kg. Komodovaranen upptäcktes av forskare från västvärlden först år 1910. Ödlornas storlek och rykte gjorde dem tidigt till populära zoodjur. I vilt tillstånd har deras utbredning minskat på grund av mänsklig inverkan på deras levnadsmiljö, och de listas idag som sårbara av IUCN. De är skyddade under indonesisk lag, och en nationalpark, Komodo nationalpark, grundades för att gynna skyddsåtgärder. Fakta från Wikipedia.

En underbar dag på böljan den blå och med många fantastiska intryck! 😎🚤

En liten miss från management på resorten: Anders hade bett om lite uppvaktning för mig vår första kväll som var min födelsedag. Av det blev inget… 😏Men den sista kvällen, när vi hade lämnat restaurangen efter middagen, kom en servitör till mig och önskade “Happy Birthday” med en chokladtårta! Jaja, bättre sent än aldrig…! 🎂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.