Nordic Club – en del av min tid i min vardag i Jakarta.

En del av min tid i Jakarta upptas av Nordic Club Jakarta där jag är med i styrelsen som webmaster. För er som inte sett hemsidan jag skapat för vår organisation; ta en titt här: http://nordicclubjakarta.com

Vi är ju inte så väldans många nordbor här, men vi som finns och som är medlemmar i NC hittar på lite aktiviteter då och då.

Ännu en matlagningskurs med Ibu Molina. Denna gång indiskt så det förslår: gör din egen Garam Masala – en härligt indisk och god kryddblandning. Innehållet i blandningen kan vara svartpeppar, kardemumma, gurkmeja, kryddnejlika, kanel, bockhornsklöver, fänkål, senapsfrön, muskot, vitlök, chili och ibland även saffran.

Vår norska medlem Mari har engagerat sig i organisationen Ffrash. Där arbetar före detta gatubarn i åldrar 16-19 år och de har fått lära sig skapa produkter av återvunnet material, såsom glas och plast. Detta säljs sedan och pengarna går oavkortat tillbaka till barnen och ungdomarna. Efter 18 månaders praktik är de så pass fullärda att de kan starta en egen verksamhet. Vi var och hälsade på dem en dag och fick se deras fantastiska arbete. Ffrash driver tillsammans med KDM även en skola för barn.

Denna förmiddag var både intressant, lärorik och en ögonöppnare för de barn och ungdomar som inte har samma förmåner som vi är vana vid… 🙁

1 svar på ”Nordic Club – en del av min tid i min vardag i Jakarta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.