En skoltid är snart till ända – CM hos mig – Indisk matlagning med Ibu Molina 😋

Att flytta utomlands under några år innebär många förändringar på olika sätt för oss alla. Allt är inte på gott. Det inträffar stunder när allt vänds upp-och-ner och man undrar vad man givit sig in på. Åtminstone har jag känt så stundtals. Men i slutändan har jag väldigt mycket att vara tacksam för som får uppleva denna tid i Sydostasien.

En skoltid går mot sitt slut. Det har varit fantastiskt givande och roligt att få uppleva internationella skolor i Singapore och Jakarta. Inte minst för Christine och Maria som fått lära sig ofantligt mycket. Ja, det har inneburit mycket hårdare undervisning – men vad de är tacksamma för det! Och det är vi med – Anders och jag. Vi tror, att de med dessa utlandsår, fått en chans och en möjlighet att upptäcka att skolans värld och lärande och kunskap är viktigt för deras framtid.

Alla skolor, både i Singapore och Jakarta, har en dag när man framhäver sin egen nationalitet i form av landets traditioner, mat och uppträdanden. Tyvärr kan inte Sverige ensamt stoltsera med detta på Jakarta Intercultural School i Jakarta. Vi är för få familjer helt enkelt. Knappt att ens Norden räcker till. Men vi deltar så gott det går. Här är bilder från vårt sista deltagande inom detta i Jakarta. I Singapore på Overseas Family School kallades det “Global Picnic”. Där var vi med alla år och jag var dessutom Coordinator för Sverige våren 2015. Se länk: https://www.dahlshomepage.com/?p=3018

Dags för Coffee Morning igen! Denna gång hos mig med Sverige som värd. Det är ganska tacksamt att vara värd och enbart hålla med husrum och drycker i form av kaffe, te, juice och vatten… De andra svenska vännerna kommer med delikatesserna! 🧀🥖🍤🍕🥗

Som styrelsemedlem i Nordic Club gäller det att hitta på aktiviteter för medlemmarna. Vid varje styrelsemöte gnuggar vi våra geniknölar och försöker komma på något roligt att göra. En aktivitet som sällan misslyckas är matlagningskurser. Vi bokade den indiska kvinnan Ibu Molina som bott i Jakarta mer än 30 år. Hon kan den indiska kokkonsten ut i fingerspetsarna och har, förutom matlagningskurser, även “Home Delivery” verksamhet i sitt hem. Sååå gott allting! 😋😊

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.